Geluksbericht

Afgelopen week hoorde ik het in mijn omgeving – eerlijk gezegd via de sociale media – een erg blij bericht van twee klanten van me. Al had ik eerlijk gezegd niets anders verwacht na de eerste keer dat ik ze heb gekleed.

Dat was in de mooie zomer van 2008. Via een vakgenoot die een meester is in het opleiden van aankomend technisch modetalent werd ik door middel van een mail benaderd of ik deze twee mensen zou kunnen kleden voor hun trouwerij. Zelf zag ze dat niet zitten, al wist ik toen nog niet waarom. Natuurlijk kan dat; na een eerste introductie kwam er een uitgebreide sessie in mijn atelier. Het onder woorden brengen van de wens en in welke (kleding-)vorm ik dat zou kunnen gieten. Niet alleen vanuit puur technische expertise als het gaat om patronen, pasvorm en stof; maar juist naar persoonlijkheid, kleuring en andere meer intuitieve zaken.

Dat ze allebei een pantalon wilden dragen op hun dag was van begin af aan wel duidelijk. Dat het naderhand ook makkelijk draagbaar zou zijn was een ander aspect. Qua materiaal was de keuze snel gemaakt in de stoffenwinkel. De een was gelijk om toen ze de ton-sur-ton geborduurde zijde zag . De ander zag dat het lichtblauw een prachtige aanvulling was naast het zwart wat ze al vaak droeg. Kortom, na de aanschaf van de materialen kon het echte werk beginnen. Het was duidelijk waarom mijn collega het niet zag zitten. Een pantalon voor een grote vrouw is toch anders. Deze moet mooi staan en lekker zitten – letterlijk en figuurlijk. En zeker niet trekken in het kruis; vaak erg lelijk bij korte broeken in het straatbeeld. Net als de jas met voldoende ruimte op rug en bovenarm; maar wel die taille erin – én alles op de goede plaats.

Het was erg bijzonder; de ontmoeting met deze twee grootse dames die met elkaar wilden trouwen. Vanwege de verschillen in uitstraling en persoonlijkheid vond ik het erg leuk om voor ze te kunnen werken en er toch één geheel van te maken.  Hieronder de foto van de dames in kwestie tijdens hun stralende en toch regenachtige dag.

Een bloemlezing over het maken van deze kleding is te lezen in mijn column Dames van Formaat. Afgelopen voorjaar trof ik één van de dames onderweg voor een afspraak in de stad en vertelde ze dat er een kind op komst is. En vorige week was het zover; hun zoon Revi is geboren. Ladies, gefeliciteerd en veel geluk samen!!

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.