Voor mijn stoffenkast….

Vandaag was een dag met volop productie en een leuke afspraak. Fijn is te merken als een klant blij wordt van een jurkje wat ik speciaal voor haar gemaakt heb. En voor mezelf is het leuk om te zien dat wat ik voor haar in gedachten had in de uiteindelijke uitwerking ook klopt.

Als liefhebber van kleding en vooral stoffen heb ik natuurlijk eigenlijk wel het nodige aan materialen op voorraad. Vaak gebruik ik het als ondersteuning om een klant te laten zien wat wel of niet interessant voor hem/haar is en soms wordt een klant er hebberig van. Een stralende oogopslag, het verhaal van de klant, de manier van doen. Dat geeft heel veel informatie maar ook de sessie waarin ik peil of dat inderdaad het geval is. Dit geeft de bevestiging van de beelden die ik bij een klant krijg.

Mijn stoffenkasten staan midden in mijn atelier opgesteld; hierdoor is een gedeelte van de ruimte afgezet waar ik de afspraken met mijn klanten heb. Daarachter gebeurt het maken, creëren en de uitdaging van het werken met andere materialen of wanneer ik het mezelf te ingewikkeld heb gemaakt. Een niet onbelangrijk deel van het proces is ook het bedenken en het bij elkaar leggen/zoeken van materialen, de afbeeldingen in modebladen en vooral het zoeken naar de realiteitszin van de mode. Niet iedereen is 1.80 mtr lang en draagt een krappe maat 36.

Vandaag stond ik tussendoor even te mijmeren voor mijn stoffenkasten. Het terugdenken aan een erg gezellige netwerkbijeenkomst onlangs in het centrum van Rotterdam. Stoffen gaan weer door mijn handen om mijn kasten te reorganiseren – tja, met een dergelijke sessie met een klant gaat alles eruit en dat moet er toch weer in. De gesprekspartners van die avond inspireren me ook weer. Zo zie ik die donkerbruin/groen/magenta tweed ertussen liggen. Ooit voor mezelf gekocht maar erg mooi voor de marketeer met wie ik een goed gesprek had. Het lichtblauwe minidessin, prachtig qua structuur. Erg chic voor de dame in de Wellness-sector. Die eigenzinnige streep in brons/zwart kan een mooie ondersteuning zijn als die websitebouwer een gesprek heeft met zijn opdrachtgever, dat is beter dan een ‘kaal’ overhemd. En de veelkleurige jacquard zal een kleurspecialiste in haar werk op een stijlvolle manier neerzetten. Die multidisciplinaire ondernemer komt in mijn gedachten als ik die prachtige inktblauwe wollen stof zie in de stoffenbunches van mijn Engelse leverancier; maar die moet besteld worden. Zo is mijn kast inmiddels weer opgeruimd en kan ik gewoon weer verder met mijn werk….

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.