Help, een feest!!

Met de gezellige maanden in aantocht zullen ook de uitnodigingen binnenkomen; al dan niet met een dress-code. Een bruiloft zal in deze periode niet zo veel meer voorkomen, maar andere feestjes – ook om je zakelijk te laten zien – des te meer. Niet gelijk in de stress schieten vanwege de prangende vraag “wat moet ik aan?”.  Het betekent vooruitdenken wanneer je kleding aanschaft.  Al kan iets van eerdere seizoenen met wat aanpassingen nog heel goed dienst doen.

Voor een creatieve man is het steeds meer geaccepteerd als je je wat meer uitleeft; het standaard zwarte kostuum of smoking kan juist saai en te makkelijk overkomen. Gelukkig is er het nodige te vinden wat meer zichtbaar zal zijn. Fluweel, glansstoffen, andere kleuren; het kan niet op. Wel opletten dat het mooi past; glans zal het probleem van een slechte pasvorm vergroten. Er is een groot aanbod in fantasierijke en feestelijke shirts om een bestaand zwart pak meer onderscheid te geven. Dit kan zowel met de luxe T-shirts als de geklede of fitted overhemden.  Afhankelijk van het gezelschap en hoe close de relatie is kan wel een leuke variatie worden bedacht. Het moet natuurlijk wel bij jezelf passen; anders wordt het een verkleedpartij.

Voor vrouwen ligt het anders en dat maakt het soms ook lastiger. De winkels hangen vol met veel  zwarte kleding, al dan niet opgesierd met glans en glitter om het feestelijk te maken. In diverse prijsklassen is wel iets te vinden met voldoende effect  voor één avond. Van ver ziet het er vaak wel aardig uit, dichtbij oogt het toch wat minder mooi dan verwacht. Het makkelijke is wel van goedkope jurkjes dat er sneller afstand van wordt gedaan; ideaal voor de winkelketens die hun filosofie op omzetsnelheid hebben gebaseerd. Al is het niet erg fijn te merken weg te gaan van een feestje en er een spoor van glittertjes van je jurk is achtergebleven op de bank waar je gezeten hebt. De mythe dat zwart afkleedt komt vooral door het feit dat het alle licht absorbeert. Jammer is alleen dat er zoveel zwart te vinden is tijdens het feestje dat de draagster het gevaar loopt op te gaan in de duistere massa en daardoor niet zo zichtbaar zal zijn. Kleurige outfits werken beter als het gaat om jezelf goed te laten zien. Handig voor de gastvrouw te weten om als stralend middelpunt juist voor kleur te kiezen.

Naast het ‘veilige’ zwart is er ook voldoende kleurrijks te vinden in de winkels. Voor het afkleden werkt een donkere kleur erg goed. Belangrijker is pasvorm, de juiste maat en corrigerend ondergoed om het er nog beter uit te laten zien. Niets is lelijker dan de weelde die door middel van glans nog eens extra wordt geaccentueerd. Wees dus bewust dat wanneer je voor glanzende materialen kiest de pasvorm perfect moet zijn en het er bij voorkeur ook gestroomlijnd uitziet. De keuze voor een goed jurkje in je beste kleur zonder glitters is een prima alternatief en goede investering voor overdag. Een mooiere stof hangt beter en heeft van zichzelf al een rijkere uitstraling wat een goede weerspiegeling is van de kwaliteiten van de draagster. Met sieraden, een stola of bolero en schoenen wordt het een feestelijke outfit.  Door het vaker te combineren is een duurder jurkje uiteindelijk voordeliger.

Wanneer je echt kiest voor Feest is een feestjurk van Zijde natuurlijk het mooist. Er zijn zijden jurken te koop in diverse prijsklassen met allemaal die edele glans. Bij glans is het ook belangrijk dat het wel goed past en de aandacht legt waar je het verdient. Wees op tijd met de aanschaf zodat het vermaken nog op tijd kan. Bedenk ook dat een strapless jurk het beste past en beter blijft zitten als het écht maatwerk is. Een zwaar versierde jurk heeft niet veel sieraden meer nodig, verder is een ‘pure’ jurk met sieraden nog mooier te maken.

Geen reden tot paniek dus, op tijd beginnen – de kritische blik als je gaat winkelen en weten wanneer iets de waarde heeft die bij je past. Laten we het glas heffen?

Comments

  1. Geen zwart voor mij vanavond, ik trek een petroleum-blauwe jurk aan. Het knalt, het valt op en dat vind ik prima! :-)
    Hele fijne feestdagen!
    Groetjes,
    Elke

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.