Modefeestje

Van een zakenrelatie kreeg ik vorige week de uitnodiging voor “la Nuit de la Mode”  in club Vie in Rotterdam. Het vooruitzicht om met haar bij te praten onder het genot van een modeshow en mooi geklede mensen leek me wel wat. Inspirerende ervaringen zijn altijd welkom.

Binnenkomend in de club viel het me op dat veel mensen iets roods droegen; blijkbaar was dat de dresscode wat ik tot dat moment niet wist – toevallig had ik een goed bloemoverhemd aan met die kleur erin. Er waren vooral een aantal gekleurde vrouwen die de dresscode prachtig hebben opgepakt. Ook de gastvrouw van die avond droeg een rood jurkje. De uitsnijdingen in het jurkje kan het extra spannend maken.

Het voorproefje was een live fotoshoot met een bekend ‘lingeriemodel’. Mooi gekleed in zwart kant van de bekende keten die de show verzorgde en een chi hua hua in haar hand nam ze de gevraagde poses gelijk mooi aan. Ze was prachtig opgemaakt en had iets afstandelijks over zich. Als ze dat niet had, zou het de vreugde voor haar, het product en het publiek verhogen. Ook zag ik het nut er niet van in om schattige hond van een onrustig hondenras aan harde muziek bloot te stellen. Maar goed, ik kan het mis hebben…..

Na een verdere introductie – de gastvrouw had nog leuke tips, namen en sponsors te noemen – startte de show met een optreden van de zangeres Jennifer Cooke. Ze zong de sterren van de hemel, droeg een jurkje met glans en was goed opgemaakt, al denk ik dat iets kleurrijks haar meer zichtbaar zou hebben gemaakt. Toen de modellen opkwamen in verfijnde lingerie en zwaar behangen met kettingen van Otazu begon het echte spektakel. Goede muziek, fluitende mannen en bewonderende vrouwen in het publiek. Het zag er erg mooi uit, al was bij sommige modellen de sprankeling niet echt zichtbaar in de oogopslag maar meer door de glanssteentjes op hun lippen. Uiteindelijk werd er een goede show neergezet waarbij een tweetal stralende blondines wat mij betreft de show stalen en de lingerie prima wisten te verkopen. Het blijft een kunst om een dergelijke show met veel make-up en hoge hakken stijlvol te houden, dat is wel duidelijk.

 

 

De show werd afgesloten met een optreden van Best Newcomer Bollebof in een bijzonder jasje gemaakt door House of Byfield die binnenkort een show neerzet in Rotterdam. Een uitnodiging hiervoor heb ik al ontvangen maar het werd daar nog eens medegedeeld. Mijn interesse is gewekt wanneer herenkleding nieuw en anders neer wordt gezet. Zeker wanneer de keuze is gemaakt om met moeilijk te verwerken materialen iets te doen. Dat vergt veel kennis en kunde en is een uitdaging om het mooi te maken. Bij het tonen van een voorproefje dient de ontwerper al een prikkelend stuk neer te zetten qua ontwerp en kwaliteit. Als het gaat om het idee wat hij al liet zien is mijn interesse meer dan gewekt; binnenkort dus weer een modefeestje! Na de afterparty waarbij de cupcake’s werden uitgedeeld ben ik een ervaring rijker en kan ik zeggen dat het een inspirerende avond was.

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.