Nieuwe schoenen

De aanschaf van een paar bijzondere schoenen is niet alleen een liefhebberij van vrouwen, de heren zijn met een inhaalslag bezig en kunnen er tegenwoordig ook wat van. Een paar maanden geleden las ik een artikel met een rapper die een enorme verzameling gympen en sneakers keurig op kleur geordend in zijn kast heeft staan. Al heb ik zelf niets met die schoenen, toch leuk dat er liefhebbers zijn. En natuurlijk wil ik ook zo’n kast!

Onlangs was ik met mijn partner in Breda. Veel inspiratie opdoen met de nieuwe wintercollecties in de winkels en mooi gekleurde dameskleding als idee om verder uit te werken. Aan het eind van de middag hebben we een schoenenwinkel bezocht waar de mooiste kwaliteitsschoenen voor een leuke prijs werden verkocht; het laatste weekend van de uitverkoop. Aangezien een kleermaker op de kleintjes let – niet alleen passen en meten met een restant stof is een sport – zijn goede schoenen voor een leuke prijs ideaal om een outfit mee af te maken.

Om kort verder te gaan; ik heb een paar groene lakschoenen gekocht voor een aardig prijsje. Niet te fel van kleur maar net stijlvol genoeg om mee binnen te komen als ik mezelf ‘anders’ presenteer. Voor mezelf werkt een wat ‘grotere’ schoen met een rand er om heen net wat beter dan deverfijnde Italiaanse schoen zonder rand. Als het gaat om vormgeving mag er graag een leuk detail of bijzonder leersoort zijn gebruikt. Naast de bekende ‘Floris’-modellen ben ik ook erg gecharmeerd van het werk van Oliver Sweeney al zijn die helaas nog niet in Nederland te koop. Al kijk ik graag ook naar andere schoenen die niet te herkenbaar zijn van een bepaald seizoen. De klassieke brogue is niet aan me besteed al zijn ze nu wel in spannende kleurstellingen te koop. En die kleding, tja….. die maken we er gewoon bij! Zo kijkt een kleermaker naar schoenen. “Heb ik er een mooi materiaal bij om een pak van te maken?”

Deze gedachtegang zie ik vaker bij vakgenoten. Ik heb een vrouwelijke collega in Eindhoven die zo de uitverkoop afstruint. Kleine stukjes stof uit haar voorraad aan een bundel in haar handtas; zo gaat ze op schoenenjacht. Al heb ik haar ook een keer gezien bij de stoffenleverancier met één schoen in haar hand. Elke keer als ik haar zie is het een genot om naar te kijken. Een dame van begin 60, hooggehakt, goed gekapt, verzorgd, altijd elegant en de schoenen op de kleding afgestemd; of is het andersom gegaan?

Gisteren heb ik even de groene schoenen meegenomen naar mijn atelier. Mijn voorraad stoffen die daar uitgestald is heb ik door de jaren heen aardig opgebouwd Goede kwaliteit blijft altijd mooi om te zien en is dus eigenlijk tijdloos. Naast wat ik al in huis heb is er keuze uit collectieboeken van diverse leveranciers. Daarbij zijn de modekleuren niet zo dwingend meer als vroeger; dan was ook sneller te zien of iets gedateerd was. Die schoenen zijn best spannend met verschillende kleuren te combineren. Grijs, donkergroen, diep blauw en als het echt niet anders kan is zwart ook een optie. In gedachten zijn al 3 outfits samengesteld. Het moet alleen nog gemaakt worden…… Ik ben benieuwd of ik de schoenen met de kleding dit jaar ga dragen; we zullen het zien!

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.