Weerzien

Een huwelijk wat al 40 jaar duurt, dat mag tegenwoordig  gevierd worden. Onlangs had ik een dergelijke festiviteit in de Achterhoek; de omgeving waar ik van oorsprong vandaan kom. De eerste jaren van mijn jeugd waren in Eibergen en later heb ik een lange periode in Doetinchem gewoond. Een plaats waar ik altijd een stop maak als ik onderweg ben naar familie en vrienden om even de andere dynamiek te voelen die ik nog ken uit mijn verleden. In gesprekken met anderen over deze omgeving valt me op dat de landelijkheid, het groen en de diverse uitgezette fietstochten positief worden genoemd. Bijzonder is dat ik dat zelf als ‘gewoon’ heb ervaren en er nooit bij stil heb gestaan.

Al is het ruim 10 jaar geleden dat ik er vertrokken ben, toch heb ik er goede herinneringen liggen. Een periode van hard werken, mezelf ontwikkelen en meer inspiratie opdoen met vrienden in die plaats maar ook in andere steden. Wat ik niet vergeet is dat men er prima kon eten, er waren een aantal bijzondere winkels en een gemoedelijke sfeer. Zelfs het dialect pak ik voor intimi weer op.

Niet alleen het weerzien met mijn familie, ook de tussenstop in deze stad en een fijne lunch bij Grand Cafe de Bank is plezierig. En als ik in Doetinchem ben moet ik altijd weer die ene winkel in. Even bijpraten over het vak en het assortiment bewonderen die Brigitte Beving weer heeft samengesteld voor haar winkel Loefs Mode in Stoffen. Al vele jaren een begrip in de wijde omgeving als het gaat om goede materialen voor stijlvolle kleding. Naast het feit dat de materialen met zorg worden uitgekozen kennen Brigitte Beving en haar medewerksters de ins en outs van het vak. Ze kunnen de klanten en makers uitstekend adviseren als het gaat om goede kleuren, materialen en de bijbehorende tips om deze mooi te verwerken, het op elkaar afstemmen van materialen (het ligt prachtig ‘op kleur’) en om de mooiste knoop en voering erbij te zoeken. Wat ik ook erg inspirerend vind is dat ze er zelf ook uitzien om door een ringetje te halen, en dan dus wel met kleding gemaakt van deze stoffen. Mocht het zijn dat de klant besluit om een ingewikkeld kledingstuk te laten maken, dan putten de dames uit een lijst met coupeuses die hun vak verstaan.

In de jaren dat ik in Doetinchem woonde was ik meer dan regelmatig klant bij Brigitte en heb ook zelfs in opdracht voor haar man en zoon diverse winterjassen, colberts en pantalons gemaakt. Bewerkelijke en ingewikkelde projecten waren het wel – met name die winterjas met uitknoopbare voering, maar erg leuk om te doen. Nu kom ik door drukte niet meer zo vaak in deze omgeving en zoek ik ook vaak de materialen via fabrikanten die het opsturen of leveranciers dichter bij huis wat mij een flinke autorit bespaart. Het bijpraten heeft er toch voor gezorgd dat mijn voorraad met stoffen weer is gegroeid. Een mooie hi-tech stretch met ingeweven aronskelk is er aan toegevoegd; dit keer voor mezelf want ook dat is soms nodig. Ik verheug me er op om dit gilet te dragen, de combinaties met andere bestaande kledingstukken zijn in gedachten al gemaakt.

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.