Niet zomaar een mannenpak….

Een regenachtige dag, grijs en nat. Maar dat mag de pret niet drukken. Een man stapt uit zijn auto en schiet snel even zijn mantel aan. Hij gaat op weg naar zijn coupeur.

Zijn gestalte is lang en evenwichtig, zelfverzekerd. Blond haar, blauwe ogen, hier en daar een lijn in het gezicht die de nodige pret in zijn leven verraden. Ontspannen treedt hij het atelier binnen. De koffie is meer dan welkom op deze kille dag. Tijdens het gesprek met de coupeur vertelt hij meer over zichzelf. Als netwerker die mensen aan elkaar koppelt is hij een fervent pakkendrager. Zijn gezicht heeft een uitnodigende uitdrukking en de ogen stralen. Niet onbelangrijk om vanuit zijn openheid de informatie te krijgen die hij nodig heeft. Razendsnel gaat tijdens elk gesprek zijn gedachten en ziet hij gelijk mogelijkheden voor anderen en stelt mensen op hun gemak. Een mooie eigenschap voor zijn werk die hem en veel mensen verder helpt. Wat hij aan kostuums in zijn kast heeft hangen komt ter sprake. Snel wordt duidelijk dat hij iets anders zoekt dan wat hij al heeft.

De coupeur praat, luistert en observeert. Is aangenaam verrast door een zwart overhemd waarbij het front rijkelijk is geborduurd. Een bloemmotief in diverse roze-tinten. Daarnaast is het zwart van een mooie glanzende satijnkatoen; net even wat mooier van kwaliteit. Aan de voeten van de man prijken een paar opvallende schoenen. Vooral van dichtbij is duidelijk dat het leer een speciale behandeling heeft ondergaan waardoor inkepingen zijn ontstaan. De man is duidelijk een liefhebber van bijzondere details; niet
alleen qua schoeisel maar ook in zijn kleding. Vol trots vertelt de man over zijn favoriete schoenenwinkel, ook iets voor de coupeur om eens rond te kijken.

De stalenboeken komen te voorschijn. Fabrikanten die de mooiste materialen maken, klassiek maar ook met een twist door middel van een andere structuur, kleurstelling of verfijnde effecten. Het zijn mooi vormgegeven verzamelingen in verschillende kwaliteiten, veel in edele materialen; zuiver scheerwol, zijde in mengsels met wol, linnen al dan niet gemengd en fijne katoen. De man is een kenner, gedreven gaan de vingers door de stoffenstalen. De standaard strepen en minidessins vallen al snel af; dat ziet hij al te veel in het aanbod bij winkeliers en in het beperkte assortiment van aanbieders van ‘snelle maatconfectie’. Hij wil een écht pak, wat ook net even anders is, perfect passend bij zijn figuur en persoonlijkheid.

De maten worden genomen; geroutineerd wordt het meetlint om het lichaam gehouden, maten genoteerd en de lichaamsvorm geanalyseerd zodat bij het eerste patroon de coupeur al wat correcties kan toevoegen. Het maatnemen geeft ook de man ruimte om een
beslissing te nemen als het gaat om de stofkeuze. De man draagt al veel zwart, blauw en grijs; vooral die laatste twee kleuren geven meer zichtbaarheid aan zijn gelaat. Ogen zullen meer stralen en de huid toont mooi egaal. Uit het rijke aanbod wat besteld kan worden komen twee keuzes tevoorschijn; één gemêleerde krijtstreep in grijs-wit met een paars accent en een onregelmatige streep in blauwtinten met donkerroze. Naast zijn huidige inhoud van zijn garderobe neemt de man een spannend besluit. Het is de blauw/roze stof geworden. Omdat het materiaal al behoorlijk uitgesproken is wordt de keuze in model en details wat eenvoudiger; meer heeft het niet nodig. De kunst van het weglaten zal dit kostuum nog stijlvoller maken.

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.