Perfectie…….. of toch niet?

Een grijze winderige dag in Amsterdam. Lange rijen voor de ingang van het congres-centrum. Er lopen veel mensen tussen de diverse gebouwen door naar de hoofdingang. Daar loopt het jonge stel. Succes is zichtbaar in hun uiterlijk. Zijn leren schoenen zijn verfijnd bewerkt. Het nieuwste model jeans is mooi verwassen, zelfs voor een nieuw exemplaar is de technologie in staat om een afgedragen effect te creeren. Het korte getailleerde jack laat nog net in de halsopening een getailleerd dieprood shirt zien. Hierdoor komt zijn goedgevormde lijf goed naar voren, dit verraadt duidelijk de nodige uren in de sportschool. Zijn haardracht kenmerkt zich door kleuraccenten van een kapper met verstand van zaken. In de luchtstromen tussen de gebouwen maakt het niet uit welke kant het opwaait, de warrigheid is er met aandacht ingezet.

Aan zijn arm loopt een slanke blondine. Het steile haar is ook verwaaid maar zal bij de ingang van het congrescentrum zeker gefatsoeneerd worden. Haar voeten zijn gestoken in hooggehakte laarzen, duidelijk rekening houdend met het feit dat zijn arm beschikbaar is. Haar zwarte jeans is smal, erg smal. Door het korte jasje en de pasvorm van deze broek lijken haar benen nog langer. Aan haar arm prijkt een tas waar een grote naam op staat, in haar hand wordt het nieuwste model smartphone als een schat vastgehouden en regelmatig gecheckt of er nieuws is.

De rij is lang bij de ingang, maar de vooraf bestelde E-ticket geeft gelukkig meer doorstroming. Na binnenkomst wordt onder het genot van een drankje de beurs bezocht. Deze kledingbeurs kenmerkt zich door diverse stands die even smaakvol zijn opgebouwd; afhankelijk van het budget ook opgezet in de sfeer van de kleding of passend in de huisstijl van het merk.

Naast het gezelschap wat hier op inkoop is is er ook ander publiek. Jonge vrouwen en mannen met grote gevulde tassen, veel foldermateriaal en andere hebbedingetjes zijn gedurende de dag verzameld. Een tweetal vrouwen en een begeleidende man bekijken de kledingcollecties en knopen een gesprek aan met diverse leveranciers. De eigenaresse van een bruidskledingatelier is diep onder de indruk van een groene zijden jurk. Veilig weggestopt in een glazen vitrine is deze opgesteld, het zou zonde zijn als er vlekken door genuttigde etenswaren op komen. De coupeur is onder de indruk van een zwarte jurk in bouclé met zijde afgezet. Aangenaam verrast is de blogger door de toegankelijkheid van diverse standhouders om te mogen fotograferen. Er wordt onderling flink gediscussieerd over de uitstraling, kwaliteit en vernieuwing in de kledingcollecties.

Bij een ander merk is het een drukte van belang in de stand. Een vlotte dame is in gesprek met potentiële klanten en is goed op dreef. Dit in tegenstelling tot haar jongere collega, een supermooie vrouw. De kleding uit de collectie past haar perfect, het haar is goed in model en haar make-up is onberispelijk aangebracht. Haar schoonheid is dermate intimiderend waardoor het haar niet lukt om contact te leggen. Haar beursdag zal nog lang duren; weinig contact en ongemakkelijke schoenen zal haar uitstraling zeker niet verbeteren.
De coupeur kijkt nog even om. Schoonheid is altijd mooi om te zien maar is niet voldoende. Oogopslag, stem en gespreksstof, daar gaat het om. Perfectie kan ook een drempel zijn.

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.