Op pad met de modeblogger

Een achterafstraat in het Rotterdamse uitgaansgebied op zaterdagavond. Mooi aangeklede jonge mensen. Mannen met mooie shirts, goede jeans, comfortabele jasjes. Vrouwen met strakke broeken, glanzende tops, jurkjes  met spannende uitsnijdingen en torenhoge hakken, al dan niet ondersteund door verborgen plateauzolen. Er hangt al een fijne sfeer in de club. De mierzoete welkomstdrankjes staan al klaar, het zal een fashionable avondje worden.

De coupeur kon het toch niet laten. Ondanks de afspraak om smart casual te gaan had het jasje net wat meer glans en was het zijden vest ton sur ton geborduurd. De modeblogger had ook haar best gedaan. Een goede zwarte basis en een esmeraldgroen shirt met watervaldraperie maken een goed zichtbare entree. Hoge hakken die toch voelen als pantoffels, zeker wanneer er gearmd wordt gelopen.

Na binnenkomst en een drankje start de eerste show. David Paulus, een ontwerper met Antilliaanse roots showt al een aantal jaren zijn collecties, deze keer in Rotterdam. Typerend voor deze collectie is de keuze voor ongebruikelijke stoffen. Naast een mooie serie opgebouwd in zwart en zachtroze met volumes op diverse plaatsen was er ook een aantal indrukwekkende jurkjes en jumpsuits die waren gemaakt uit interieurstoffen. Erg spannend om met de diverse hardheden van deze materialen voor bovenkleding aan de slag te gaan en afstaande of volumes te creëren. De kunst is om het mooi te verwerken en de vorm er netjes in te krijgen. Het vergt wel wat meer denkwerk en zorg. Ook het spel met volumes is een belangrijk aspect, het gevaar hiervan is dat het door te weinig ondersteuning instort. Aan het eind van de show stond er een juichend publiek in de rij om naast een creatie gefotografeerd te mogen worden.

Verder contact leggen met het publiek en de fotografen in de pauze is altijd een leuke bijkomstigheid tijdens een fashionable avondje. Diverse mooie mannen poseerden maar al te graag. De charmes van de dames spraken de heren fotografen uiteraard het meeste aan. Het was erg dringen om digitaal goed te worden vastgelegd.

Enige tijd later was de tweede en daarmee laatste show van MyBrand. Een speelse parodie op namedropping op T-shirts. Wat in eerste instantie als grap begon zal een serieus merk worden met een uitgebreidere collectie waarvan op deze avond een voorproefje. Spottende teksten over ontwerpers en modellen. Logo’s en merknamen werden verbasterd op T-shirts, hemdjes en hoodies gedrukt. Gecombineerd met een strak broekje ziet dat er met eindeloze modellenbenen in het goede licht aanlokkelijk uit. Al heeft de coupeur meer met tailoring dan met tricot shirts met opdruk, toch snapt hij heel goed dat het een inspirerend beeld is voor jonge mensen die snel iets leuks willen met groots effect.

Napratend met de blogger – geheel in stijl van de avond onder het genot van een Surinaams broodje – werd nog even stilgestaan bij de creativiteit, de humor en de kwaliteit van de kleding tijdens deze shows. Er is nog genoeg te doen in Modeland, dat blijkt wel weer.

Comments

 1. Hi Chris,

  Bedankt voor je komst naar LIVV Club Rotterdam en je verslag van de avond! Mijn volgende producties staan al weer in de steigers en ik hoop je ook dan weer als gast te mogen verwelkomen.

  Voor deze productie tijdens de Fashion TV Party heb ik mij in de keuze van de designer en brand, mij laten inspireren door het thema ‘Casual meets Haute Couture’.
  Ik hoop dat iedereen daarvan heeft genoten!

  Een volgende keer hoop ik mij toch ook meer te kunnen bewegen tussen de gasten en genodigden. Ik neem graag kennis van de ervaring en visie van anderen en zeker door autoriteiten in hun vakgebied zoals jij! Op deze avond heb ik mij voornamelijk backstage bezig gehouden met de make-up & hairstyling van de modellen.

  Chris, leuk dat je er was en dat je de volgende keer er ook weer bij bent … toch?!

  Met warme groet,

  Maysa-Iman Berkelaar
  Quy Goddess

  http://bit.ly/AqAJfg

Trackbacks

 1. Cassandra,
  Dank je wel voor het opnemen van mijn artikel in jouw website.
  Chris
  Vr[…] De mierzoete welkomstdrankjes staan al klaar, het zal een fashionable avondje worden.      Lees verder……… […]

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.