De lange korte broek

Opeens waren ze in de mode; broeken die te kort waren. Eerst dacht ik nog dat het een vergissing was. Maar dat wel een grote vergissing. Eentje die met bootladingen vol per ongeluk in Nederland was beland. Maar na een bezoek aan een kleding winkel bleken er rekken vol te hangen met deze korte lange broeken. Of zijn het lange korte broeken. Deze broeken hebben niet de lengte en pasvorm van een Capribroek (een broek die net over de knie valt en het been omsluit) en ook niet het model van een pofbroek. Nu heb ik altijd even tijd nodig om te wennen aan een nieuw modebeeld. De korte lange broek deed niet alleen mee in de zomer maar ook in de winter. Dan met een paar laarzen er onder. En echt iedereen liep er mee. Of het nu een pak was of een casual broek.

Toen vorig jaar de zomer begon, kwam mijn man op de eerste mooie warme dag thuis van boodschappen doen. Hij was onthutst; dit jaar droegen ook mannen die korte lange broeken. Of ik dat al gezien had, vroeg hij. “Nee”, zei ik. Nou hìj ging ze niet dragen. Van z’n leven niet. “Weet je”, ging hij verder, “hoe dat er uit ziet?” “Wat?”, vroeg ik. “Nou, zo’n man in zo’n korte lange broek?” “Vertel”. “Die broek is dus zo kort.” Hij trok zijn broek en zijn harige kuiten verschenen. “En dan”, vervolgde hij, “dragen ze er van die outdoor sandalen bij. En in het ergste geval hebben ze er sneakers met sokken bij aan”. Ik was het met hem eens; het zag er niet uit.

Toen ik de andere dag buiten liep, zag ik zowel mannen als vrouwen met de korte lange broek.

U zult mij wel voor gek verklaren maar ik vind die broeken niet mooi staan. Bij niemand. Hoewel er zijn uitzonderingen. Kwestie van smaak, denk u nu.

Toch? Is dat zo? Is het een kwestie van smaak?

Laten we samen eens kijken naar die lange korte broek of korte lange broek. Wat gebeurt er wanneer iemand zo’n broek aantrekt. De enkels en een stuk van de kuiten worden zichtbaar. De meeste lange korte broeken eindigen op het breedste gedeelte van de kuit. Een voordeel voor mensen met dunne benen. Maar volle kuiten worden hierdoor nog deze nog voller. Hoe komt dat? Simpel; er zijn breedte lijnen en lengte lijnen. Daar waar een broek (of een rok) eindigt, ontstaat een breedte lijn. Of te wel; een breder makende lijn. Wanneer iemand korte benen heeft, worden deze benen nog korter door de korte lange broek. En heeft iemand korte en wat vollere benen, dan worden deze benen niet alleen nog korter en maar ook nog eens breder. In het ergste geval ontstaan er wortstenpootjes. Of varkenspootjes. Kort en breed. Is dat wat u wilt? Ik hoor het al; u draagt de korte lange broek met laarzen. En dan geldt dat niet. Is dat zo? Ga, als u het aan durft, eens voor de spiegel staan. Doe eerst een gewone saaie lange broek aan. Met rechte pijpen en laarzen. Als u dat (nog) in de kast heeft hangen. Trek dan langzaam uw pijpen omhoog en kijk wat er gebeurt. Worden uw benen langer of korter? Het kan helpen wanneer u er foto’s van maakt. Eentje met een gewone lange broek en eentje met eentje met de korte lange broek. Print de foto’s uit en kijk. Met welke broek lijken uw benen langer? U kunt uw bevindingen mailen naar de redactie. Ik hoor het graag van u!

Wanneer mannen echter zo’n korte lange broek aan hebben, gebeurt er naast het verkorten van de benen, nog iets anders. Mannen, lieve mannen, denkt u dat u er aantrekkelijk uit ziet met uw harige kuiten? Begrijp me goed. Ik heb niets tegen harige mannen. Ook niets tegen haarloze mannen. Maar wel tegen harige kuiten wanneer dat het enige kleine stukje haar is, dat ik kan zien. Ik zal u niet vragen uw benen te scheren zoals vrouwen doen. Maar ik kan u wel zeggen dat dat kleine stukje van uw harige kuiten lust ontnemend zijn.

Mannen, uw aantrekkingskracht zit niet in het stoer ontbloten van een klein stukje uw harige kuiten. Uw aantrekkingskracht zit in het verbergen van uw haren. Of het volledig laten zien er van. Dat klinkt misschien heel tegenstrijdig, maar soms is het gewoon alles of niets. U bent veel mooier in een echte lange broek of in een echte korte broek. In een lange broek zien we niets van de kuit en deharen. En in een korte broek zien we de hele harige kuit met soms een stukje dij waardoor uw benen met haren tot hun recht komen.

Ja, werpt u nu tegen, wat moet ik aan als ik moet werken en de mussen vallen van de daken van de hitte? Een lange broek. Of beter gezegd; een pantalon. Korte broeken en outdoorbroeken zijn voor outdoor. ( outdoor=buitenshuis) Om bijvoorbeeld in te tuinieren, te fietsen of te luieren in een hangmat. Tenzij u stratenmaker bent. Of glazenwasser. Dan bent u een boffert die zich kan permiteren om in een korte broek zijn werk te doen.

Ik kom even terug op wat mijn man aan het eind van zijn relaas over de korte lange broek zei. “Mannen, volwassen mannen weten niet dat ze er in een lange korte broek uit zien als een kleuter”. Klinkt hard. Ik weet het. Maar bedenk dat u zelf mag kiezen hoe u ervaren wilt worden. Dat houdt in dat u goed moet weten wat kleding voor u doen. Het kan u een man maken of een ………..

Nu vraagt u zich af of zo’n korte lange broek dan echt zo lelijk is voor iedereen. Nee, niet voor iedereen. Vrouwen die lang zijn, boven de 1.80 en die beschikken over goed gevormde maar wel slanke kuiten, kunnen hun voordeel er mee doen. de korte lange broek maakt ze kleiner en verbreedt hun kuiten. En om het beeld af te maken is het handig om er een paar mooie laarzen of elegante schoenen bij dragen.

Tot slotte nog een tip: vraag u af of het klakkeloos volgen van de mode uw voordeel is. Wordt u er ècht mooier van. Of wordt alleen de kas gespekt van de winkelier?

Met dank aan Marieke Blok

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.