Verkleedpartij

Enige tijd geleden werd ik door een zakenrelatie en tevens collega in mijn vakgebied uitgenodigd om mee te gaan naar een beurs in Parijs waar het nodige aan materialen voor ons vak werd aangeboden.  Vanuit pure enthousiasme – ik moest er toch ook even een keertje uit – heb ik deze uitnodiging met open handen aangenomen. De e-ticket was al snel aangeschaft, de treinreis voor ons samen zou ze zelf regelen. Ware het niet dat de Thalys toch op zo’n korte termijn geen leuke aanbieding meer had. Na kort overleg hebben we besloten de auto te nemen. Immers, als ik  met mijn partner een museumtripje Parijs doe is het autorit van slechts 5 uur naar het hotel aan de noordoostzijde van de stad, inclusief de koffiepauze en de wisseling van chauffeur.

Een kort overleg met haar vooraf over de uitstraling van de beurs en haar bezoekers deed ons besluiten om onze professionaliteit ook daar meer uit te dragen. Al zag ik het niet zitten om al strak in het pak de lange autorit in te gaan. Ook zij is van het comfort wanneer er gereisd wordt.  Zaterdagochtend om 5 uur stond ik gekleed in dunne jeans, shirt en sneakers;  het pak in de kledinghoes en bijpassende schoenen mee.  Ook zij was relaxed gekleed, de officiële outfit hing achterin haar auto.

Onlangs is er onderzoek gedaan naar het kleedgedrag van de Nederlanders en met name de bereidheid tot verkleden. Kort gezegd: dat is er eigenlijk niet. Vrouwen willen het liefst in dezelfde outfit s morgens beginnen – al dan niet met kind en schoolplein – om te gaan werken en ’s avonds een hapje te doen buiten de deur, maar er wel leuk uit zien. Ook mannen denken er makkelijk over; graag ’s ochtends beginnen en ’s avonds eindigen in dezelfde outfit.

De autorit ging gepaard met de nodige vertraging onderweg  – de vakanties waren begonnen en dat was toch duidelijk te merken. Het gaf in ieder geval voldoende tijd om de goede gesprekken te hebben. De aankomst in Parijs ging redelijk soepel, al was het wel wat druk op de Periferique. De locatie van de beurs was echter aan de zuidkant van deze stad. Daardoor was de autorit nog langer dan verwacht. De gereserveerde plaats in de parkeergarage was vooraf geboekt en redelijk snel gevonden. Even bijkomen en een snelle omkleedpartij achter de auto onder het toeziend oog van de beveiligingscamera zorgde voor het gewenste representatieve beeld om de beurs te betreden. Het zal vast vaker gebeuren en zodoende valt er misschien voor de beheerder misschien ook nog wat te zien. De man kan zich verheugen; de terugreis zal ook weer meer comfortabel zijn.

Soms heb ik van die dagen waarin ik rustig en relaxed wil werken maar ook besprekingen heb waarin ik het erg plezierig vind om mijn ‘kleermakerszijn’ ook meer te laten zien. Om verwarring te vermijden neem ik dan een reserveoutfit mee of om op een warme dag toch ergens fris te arriveren is dat een uitkomst. Er is altijd wel een mogelijkheid om je te verkleden. Onlangs zag ik dat ook onderweg waarin snel op een parkeerplaats een overhemd werd verwisseld; hoeveel vrouwen hebben niet de makkelijke ‘autorijdschoenen’ bij de hand en gaan de mooiere exemplaren aan wanneer de entree wordt gemaakt? Er is niets mis met een verkleedpartij. Voor representatieve doeleinden erg zinvol om je even anders te voelen qua kleding wanneer je een andere afspraak hebt. Een ander voorbeeld is bij fashionevents waar in het publiek mensen zitten die een paar uur later bij een volgende show weer iets anders aan hebben…..

De beurs gaf een mooi aanbod van materialen, stoffen, versiering, veel mooie kantsoorten – al dan niet rekbaar. Het meeste was vooral geschikt voor ondermode en lingerie. Dat is een specialiteit wat ik zelf niet beheers en laat ik graag aan een goede collega over. Niettemin heb ik wel wat mooie materialen gevonden, strass en glans in mooie knopen, een mooie haaksluiting voor een bustier die best zichtbaar mag zijn. De bijpassende materialen liggen al te wachten om een mooie combi te maken, ik verheug me erop.

 

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.