Iets nieuws?

Opeens, zo’n mooie lentezaterdag. De zon doet haar uiterste best om er iets moois van te maken. De wereld krijgt een andere kleur. De kracht van de natuur zit nu nog in de kleine groene knopjes. Nog wat dagen extra en de eerste bloesem komt al te voorschijn, de belofte dat de natuur weer een nieuwe start krijgt wordt ingelost.

Zelf heb ik dat ook in mijn vak. Gelijk met die kracht van de nieuwe natuur komt ook de behoefte aan iets nieuws, iets moois. Nieuwe kleren die de kracht van dit nieuwe jaar onderstrepen, want ook dat is veranderd. Al is dat pak van een paar jaar geleden nog prima, toch heeft deze een ander overhemd nodig als nieuw element. Niet alleen om het meer anno nu te maken, maar ook omdat sommige kleding qua persoonlijkheid niet meer past. Ook dat is veranderd. Die spijkerbroek onder dat jasje is niet meer zo donker als bedoeld. Misschien een keer zo’n hele lichte gebleekte jeans proberen? En zijn die schoenen nog wel oké?

Nader onderzoek in mijn kledingkast geeft aan dat er wel wat veranderen mag. Ik heb best wel wat bewaard voor het geval ‘je weet nooit’, maar meestal grijp ik er omheen. Opruimen is het devies. Teveel spullen vertroebelt het overzicht. Overhemden waarvan boorden en manchetten nu echt versleten zijn gaan eruit, evenals nette broeken die niet meer goed zijn. Die stretchstof die toch inmiddels is vergeten te rekken, net als bij boorden van oudere sokken is dat erg oncomfortabel. Zien dat die donkere basisbroek nu na een fiks aantal jaren echt aan vervanging toe is. De stof voor een nieuw exemplaar ligt al een paar jaar klaar. Is dat patroon nog wel goed, want ook mijn lichaam is veranderd. Even een kritische blik, het kan geen kwaad.

hollandsherry2En dan blijkt dat die leverancier weer nieuwe materialen heeft ontwikkeld. Bijzondere dunne wol voor pakken en jasjes, mengsels met katoen of linnen voor een meer toegankelijke uitstraling. Ik word er hebberig van. Of dat andere boek met materialen, rijk, subtiel, mooi voor sterke vrouwen die dat nog eens extra willen laten zien. Een jasje in uitstraling gelijkwaardig aan de mannelijke gesprekspartner, want dat red je niet alleen meer met een tas met goudbeslag. Zo’n kleur die al mooi op een huidtoon werkt waardoor een eerdere te lange dag niet met make-up gecamoufleerd hoeft te worden. Zo handig om te weten wanneer het nodig is om er moeiteloos stralend uit te zien.

Ook de tijdschriften hebben het over de nieuwste mode. De beiges en kiezelkleuren, de kleine jurkjes en korte MyCollage_14rokken. Er zijn prachtige reportages gemaakt met mooie dunne modellen. Zelf merk ik dat sommige klanten toch liever een iets langere jurk willen, niet mouwloos of zonder kraag. Of ze vinden beige wel erg basic en onopvallend. Meer realistische kleren, passend bij realistische vrouwen die meer zichtbaar willen zijn. Want het feit dat het op een geretoucheerd plaatje erg leuk staat wil niet zeggen dat het in het echt net zo mooi werkt. Als ik dat klakkeloos aan houd zou dat niet aardig zijn.

Misschien is het wat luchtig, dit blog waarin ik wat mijmer over mijn vak en de start van het nieuwe seizoen. Dat wil niet zeggen dat mijn kijk minder scherp is geworden. Er liggen al een aantal onderwerpen te wachten. Daarover later meer. Laat ik er in mijn discipline er eerst zelf een mooi voorjaar van maken. Aan de slag dus!

 

 

 

 

 

Foto’s van de nieuwste voorjaarscollectie van Holland/Sherry voor mannen en een selectie van nieuwe damesvoorjaarsstoffen in wol-zijde jacquard, dunne zomerchaneltweed en katoenen reliëf met print.

 

 

 

 

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.