Magic Black

Wie kent het niet?dior-black-dress

Je hebt er moeite voor gedaan om je te hullen in dat zwarte jurkje voor die ene receptie. Eenmaal gearriveerd zie je die andere vrouw in haar zwarte outfit die haar fantastisch staat. En je denkt terug aan het spiegelbeeld thuis voordat je vertrok. Je voelt jezelf verbleken omdat je ziet dat het bij jou niet dat effect heeft.
En dat zwarte pak met mooie details in de goede stof. Dat ziet er wel ‘design’ uit. En omdat ‘het altijd kan’ heb jij dat witte overhemd eronder gedaan. Maar opeens krijg je dat kopje koffie in je handen gedrukt met het doel om het weg te brengen.

Hoe zit dat nou?

Veel vrouwen, maar ook mannen dragen graag zwart. Het is dé kleur die gebruikt wordt voor de Little Black Dress waarvan men zegt dat iedereen zo’n jurkje moet hebben omdat het zo handig is. Of als basis voor een goede broek, een fijne trui of dat design jasje. Liefhebbers van zwart gaan graag van top tot teen gehuld in het zwart omdat men veronderstelt dat het zo geweldig afkleedt en zo makkelijk combineert met andere kleuren – en blijkbaar vooral met zwart. Vooral als je het even niet meer weet of er niet over na wilt denken.

zwartinactie2

En het is ook wel verklaarbaar. Aan de kleur zwart wordt in het algemeen toegeschreven dat het altijd goed is, afkleedt en iedereen staat. Maar er zijn ook andere aspecten aan deze kleur verbonden.

Samen met Marieke Blok ben ik tot de ontdekking gekomen dat de kleur zwart per materiaal hele andere effecten kan hebben op de drager. Licht, glans, textuur, transparantie of juist zwaar en dof. Deze aspecten kunnen er voor zorgen dat zelfs ‘andere types’ die kleur in de juiste structuur/textuur kunnen dragen wanneer dat uitdrukkelijk wordt verwacht bij een begrafenis of feestelijk moment. En we vonden dat we deze kennis – niet alleen voor de zwartadepten onder ons – mogen delen.

zwartinactie1Tijdens de interactieve workshop Magic Black op 25 november geven we in het atelier van Chris er meer inzicht in. Er zijn diverse materialen voor handen, te gebruiken, te voelen en te zien voor de spiegel. Juist die aspecten kunnen ook voor liefhebbers van zwart worden opgepakt om dat onderzoek met jezelf aan te gaan welk soort zwart voor jou het meest geschikt zal zijn. Overigens ook erg handig om deze kennis toe te passen bij andere donkere kleuren. Daarnaast zal er ook meer informatie worden verstrekt welk verhaal je vertelt als je kiest voor zwart en wanneer het verstandig is om die kleur wel of niet te dragen. Al eerder is deze workshop gegeven bij district West van BMA en voor de topvrouwen binnen het Flevum zakennetwerk.

 

Normaal gesproken is de workshop Magic Black € 119,- maar we bieden deze nu aan voor € 69,-
Nog leuker is wanneer je een vriend/in meeneemt. Dan betaal je in plaats van € 69,- slechts € 49,- per persoon.

 

Details over de workshop Magic Black

Wanneer: vrijdag 24 november

Tijdstip:    14.00 tot 17.00 uur – aansluitend napraten onder het genot van een hapje en een drankje.

                     inloop vanaf 13.30

Waar:       Atelier Chris Ezerman

                    Burgemeester Bosstraat 46

                    3043 GD Rotterdam

Aanmelden kan via deze link.

 

 

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.