Ontwerpers van trouwjurken – Chris Ezerman – in GERS #5 ‘Vrouwen zijn zich heel bewust van zichzelf’

5-chris-portret-site

Zijn werkatelier bevindt zich in een oude school. Modeontwerper Chris Ezerman ruimt snel wat spelden op van het kleine tafeltje. Op de achtergrond hoor je onmiskenbaar de geluiden van de stad. De mooiste zijden, wollen en katoenen stoffen liggen in houten kasten, wachtend om vermaakt te worden tot avondjurk of broekpak. Kleur voor kleur van topkwaliteit, want Ezerman is een stoffenman.

Vanaf zijn achtste levensjaar weet hij dat hij de mode in wil. Hij kiest voor een opleiding Textiel en Retail en doet een jaar textieltechnologie. Maar het vak leert hij pas echt als hij bij een bedrijf werkt dat muzikantenuniformen maakt. “Dat gecombineerd met aanvullende trainingen en workshops, heeft ervoor gezorgd dat ik het ambacht goed in de vingers kreeg.”

De ontwerper maakt graag een mooi mantelpak of een avondjurk, maar schuwt ook een goed herenkostuum niet. “Bij vrouwen is de uitdaging groter. Al is de wisselwerking met een eigenzinnige man ook leuk om mee te maken tijdens het maakproces.”

‘Vrouwen zijn zich heel bewust van zichzelf’

Lekker stuk

Vrouwen weten Ezermans atelier ook geregeld te vinden voor een bruidsjurk. “Bij mij zijn het vaak niet de jonge meiden die voor de eerste keer trouwen en een mooie, witte prinsessenjurk willen. Ik zeg altijd dat ik vaak de huwelijken met levenservaring doe. Daarbij is het voor mij de uitdaging om een mooier plaatje van iemand te maken.” Als een dame een maatwerkjurk wil, nemen ze samen de dag door. “Wat voor sfeer, welke gasten? Ik maak iets anders voor een huwelijk op het strand in Florida dan voor een winterse bruiloft.”

Tijdens het proces van meten en stoffen kiezen, gebeurt er voor die spiegel veel meer dan alleen de creatie van een jurk, weet Ezerman. “Vrouwen zijn zich heel bewust van zichzelf. Ze weten waar ze te weinig of teveel hebben. Als ze zichzelf dan opeens weer een lekker stuk voelen dan is dat zo’n mooi moment.”

Ezerman geniet zichtbaar als hij het over zijn klanten heeft. “Niet iedere vrouw is perfect, maar ik zie wel altijd een leuk mens. Je moet eigenlijk een beetje van ze houden en dat doe ik.”

GERS #5 – 7 mei 2014 in Ondernemen

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.