Een goede jurk…..

Een goed jurkje.
Dat is nog wel eens lastig te vinden. De juiste kleur die iets voor je doet.
De vorm die je lijf een mooi silhouet geeft en details welke flatteren.
En het zit direct op het lijf. Dus moet het comfortabel zijn.

Daarnaast denk ik ook dat een goede jurk gevoerd moet zijn. Een voering helpt de jurk om de buitenstof mooier te laten vallen. Het vermindert zichtbare randen van het ondergoed. En ook handig : bij het dragen van panties plakt het jurkje niet tegen de benen. Wanneer je een uurtje gezeten hebt valt het gelijk mooier.

Een ongevoerd jurkje heeft meer gedoe. Plakt meer aan ondergoed en panty’s waardoor het wellicht wat ongemakkelijk is. Het moet even worden gladgestreken. Plukken, sjorren en trekken dus. Iets wat in gezelschap niet altijd handig is. Een reden waarom de jurkjes van Koningin Maxima bijvoorbeeld ook altijd zijn gevoerd. Het zou alleen maar beelden opleveren die in haar werk niet kunnen. En zeker met diverse telefoons die dat opeens vastleggen en naar buiten toe delen.
20170718_120831

Nou hoor ik regelmatig de opmerking en associatie met voering dat het zo warm is. En ik krijg gelijk de herinneringen aan de trevira japonnen welke in de jaren 70 en 80 werden gedragen. Met een polyester voering erin. En de bijbehorende ervaringen van klamheid en gedoe met transpiratie. Erg vervelend, wanneer je gevoelig bent voor warmte. Daarnaast denk ik ook dat hierdoor de voering in veel kleren is komen te vervallen. Net als dat een ongevoerd jurkje voordeliger is. En hierdoor is dat wegbezuinigd; een voordeliger jurkje laat zich makkelijker verkopen.

En toch, een goede voering kan tegenwoordig veel natuurlijker aanvoelen. 100% viscose of pure zijde maakt een gevoerd jurkje comfortabel – de viscose voering is iets wat ik standaard gebruik voor klanten in hun kleding en ook in mijn eigen jasjes. Het is wat meer werk maar uiteindelijk is het comfort wat ook bepalend is bij het kopen / maken van een kledingstuk.

Want juist dat maakt de draagster blij.

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.