Betaalbare topkwaliteit overhemden op maat.

Betaalbare topkwaliteit overhemden op maat Mannen in pak willen probleemloos een goed shirt dragen. Comfortabel, wasbaar en met een reeks aan functionaliteiten als basiseisen. Zonder verlies van klasse, verfijning en elegantie. Voor optimale performance bij Business en Casual gelegenheden. Een overhemd maken is een vak dat vraagt om de inzet van de juiste technologie met name als het gaat om … [Lees meer...]

Intimiderend!

“Als echte kleermaker mag jij juist zeker meer opvallende kleren dragen. Dat veel duidelijker te zien is dat het ook ‘anders’ kan. Want al dat gewone blauw en grijs, dat kennen we nu wel.” Je hoort wel eens wat tijdens een netwerkmoment. En een dergelijke opmerking, dat doet me wel wat als maker, en als liefhebber van mooie kleren. Maar ook als voorstander van meer zichtbare communicatie. Want ik … [Lees meer...]

Nieuwe kuisheid of respect?

“Oh nee, doe dat maar niet. Dat is zo ordinair.” Ik sta met een vriendin in een kledingwinkel. Verrast ben ik door een shirt met een dierenprint – in het blauw – en ik laat het aan haar zien. Het is verfijnd in print en van een goede kwaliteit maar ze vindt het niets. Het is al dat ze kortere rokken is gaan dragen, toen ze opeens zag dat ze dat met de juiste kleur kousen nog wel kon hebben. Ik … [Lees meer...]

Verzorgd!

Gisteren gebeurde het zomaar. Het moest even snel, de auto in, naar de bouwmarkt. De verf waarmee ik de muren in mijn atelier had geschilderd was voortijdig op. Of het een kwestie van inschatten is, of dat de muren meer verf opnemen, dat laat ik even in het midden. Ook nog wat krap in tijd, allemaal van die factoren die misschien iets kunnen vergoeilijken. Maar dat ik mezelf zie lopen in het … [Lees meer...]

de dag van de rok

Ik weet niet exact wanneer ik het dit jaar weer opnieuw hoorde, het gonsde op de sociale media, de weerberichten. Het is vandaag weer rokjesdag. De eerste dag waarop vrouwen opeens massaal zin hebben om een korter rokje te dragen, gezien het weerbeeld ook nog eens zonder panty’s. Door een column van Martin Bril werd dit fenomeen in 1996 nog eens extra bekend. Hoewel het vroeger zomaar spontaan op … [Lees meer...]

Over de datum…..

“Nee, doe die rok toch maar niet korter, ik heb oude knieën….” Duidelijker kunnen de woorden van deze realistische klant niet zijn. “Soms moet je stoppen met het dragen van te jonge kleding, dat staat zo wanhopig” – nog zo één, ze is op dreef. Ze staat bij mij voor de spiegel, de eerste pas in katoen. We praten nog even verder over de invulling van details, hier en daar nog een speld om de diepte … [Lees meer...]

Hoog bezoek!

Daar staat ze, haar bedrijf heeft een uitbreiding ondergaan. Een ander pand, meer ruimte voor groei in werkzaamheden en personeel. Nog beter georganiseerd kan ze verder bouwen aan het succes. Om het ritueel van de verhuizing kracht bij te zetten heeft ze een festiviteit georganiseerd zodat de opening van een nieuwe periode wordt ingeluid. Als gastvrouw is ze duidelijk zichtbaar in een opvallend … [Lees meer...]

The good wife

Sinds kort kan ik weer genieten van de televieserie ‘The Good Wife’; een serie die de perikelen laat zien binnen een advocatenkantoor en een rechtbank in New York.  De hoofdpersoon en drager van de titelrol is Alicia Florrick, een advocate die getrouwd is en wiens echtgenoot bezig is om binnen de politiek een zijn stappen op een hoger plan te zetten. Thema’s als bedrog, liefde, overspel, politiek … [Lees meer...]

In ‘uniform’ of toch meer als jezelf?

Onlangs legde ik tijdens een netwerklunch contact met een andere ondernemer. Actief in de informatietechnologie en internet wist hij door zijn enthousiaste verhaal en positieve uitstraling diverse mensen aan zich te binden. Aan het eind van de lunch kwam hij naar me toe om een meer te weten over mijn kijk op kleding; dat was tijdens die lunch al in mijn presentatie duidelijk aan bod gekomen. Toch … [Lees meer...]

Hoe strak en kort mag het zijn?

Wanneer het is begonnen? Ik weet t niet meer precies. Moest ik het jaren geleden opeens normaal vinden dat een string boven een lage heupbroek uitstak? En dan net wanneer je zelf ergens zat en dit op ooghoogte voorbij kwam? Misschien was het die afzakkende jeans bij mannen; al dan niet door de bouwvakker gedragen; dat kon natuurlijk ook. Of was het toch dat moment dat ik even wilde genieten van … [Lees meer...]