Cursussen zelf herenpak maken

Steeds vaker krijg ik de vraag of je bij mij kunt leren om een herenpak te maken. Om in die behoefte te voorzien heb ik de volgende cursussen zelf herenpak maken ontwikkeld.


Het maken van een herenjasje en herenbroek geconfectioneerd.

In eerste instantie ligt de nadruk op de techniek, het maken van de details en zelf de werkvolgorde begrijpen om een jasje te maken.

Er komt veel aan bod: borstzakstrook, paspelzakken met klep, viltkraag en de splitverwerkingen. Maar ook perstechnieken, plastronverwerkingen, de mouwkop en een mooie schouderpartij.

Voor de broek gaat het om de zakken, de broekband en sluiting, de andere details en het al dan niet inpersen van de vouw.

De bedoeling is dat er afhankelijk van de eigen inzet veel kan worden bereikt. Een goede basis in de eigen werkwijze is zeker noodzakelijk, en daarom is deze cursus niet voor beginners.

Er wordt met groepen van hooguit 4 personen gewerkt en er dient thuis veel zelf te worden uitgevoerd. Hoe meer zelfstudie er wordt gedaan tijdens het maken, des te meer basis er wordt gelegd.


1. Basiscursus techniek herenjasje.

Er wordt een herenjasje gemaakt in een confectiemaat. De reden ervan is om dan de focus te leggen op het technische gedeelte, de materialen, de bewerkingen van de stof en het inzicht in de werkvolgorde. Er worden onderdelen gemaakt én een jasje; dit allemaal om een goed naslagwerk te maken.

Deze cursus kost 650,- exclusief BTW en zal starten bij een groep van minimaal 3 personen. De cursus wordt gegeven op maandagavond 19.30 tot 22.30 uur. De cursussen starten in september 2018. Inhaaldata eventueel op aanvraag. Daarnaast is er de mogelijkheid voor kleine groepen op aanvraag om het op een andere manier in korter traject met langere lesdagen te doen. Zoals de cursus op zaterdag 9, 16, 23, 30 juni en 14 juli. Of de speciale summercourse in augustus. Op 13, 15, 17, 20, 22 en 24 augustus.


2. Basiscursus techniek herenbroek.

Er wordt een herenbroek gemaakt in een confectiemaat. Ook hier worden de onderdelen eerst gemaakt én ook de broek in zijn geheel.

Afhankelijk van de inbreng en interesse in de groep zullen meerdere variaties in onderdelen aan bod komen.

Deze cursus kost 450,- exclusief BTW en zal starten bij een groep van minimaal 3 personen. Het wordt gegeven op de woensdagavond van 19.30 tot 22.30 uur. De cursussen starten in september 2018.

Ook voor deze cursus bestaat de mogelijkheid om in een kleine groep deze cursus in een ander korter traject met langere lesdagen te doen.


3. Vervolgcursus Patroon-tekenen jasje, broek en vest.

De cursus Patroontekenen jasje, broek en vest is ontwikkeld om ook zelf een maatwerkjasje en broek te kunnen maken. Deze cursussen is speciaal bedoeld voor deelnemers aan de basiscursussen.


Voor meer informatie en aanmelden voor de basiscursussen 1 en 2 (vol = vol).

Neem contact op met Chris Ezerman.