Mijn dag niet.

Ik zit in een trui, een oude jeans, beroerd haar en een ongeschoren gezicht achter mijn laptop om even wat op te zoeken. Een paar dagen in bed, een keel als schuurpapier, een stem 3 octaven lager. Afvalstoffen kwijt, letterlijk en figuurlijk. Een lichaamstemperatuur die weer bijtrekt. Duidelijk geval van ‘ik heb mijn dag niet’ maar dan langer dan één dag. Vandaag nog thuis en dan weer … [Lees meer...]

Vrouw versus man.

Sinds een paar weken heeft Downingstreet 10 een nieuw bewonersechtpaar. Theresa May is daar samen met haar echtgenoot komen te wonen. En dat is voer voor de damesbladen. Zowel in binnen- en buitenland schromen deze niet om met artikelen te komen met foto’s van haar uiterlijk gekoppeld aan een stevig oordeel. Haar liefde voor schoenen komt vooral aan bod en sommige zeer modieuze experts hebben het … [Lees meer...]

Nieuwe kuisheid of respect?

“Oh nee, doe dat maar niet. Dat is zo ordinair.” Ik sta met een vriendin in een kledingwinkel. Verrast ben ik door een shirt met een dierenprint – in het blauw – en ik laat het aan haar zien. Het is verfijnd in print en van een goede kwaliteit maar ze vindt het niets. Het is al dat ze kortere rokken is gaan dragen, toen ze opeens zag dat ze dat met de juiste kleur kousen nog wel kon hebben. Ik … [Lees meer...]

Kleurenwaaier, zin of onzin?

Een opgetrokken wenkbrauw: “Zo’n kleurenwaaier, heeft dat nou écht zin?” Ze kijkt bedenkelijk wanneer ik haar vertel dat ik daar ervaringen mee heb. “Op een gegeven moment weet je toch wel welke kleur je staat? Zeker op mijn leeftijd, ik heb alles gedragen, veel gezien. Dat moet je toch wel weten aan de complimenten die je krijgt?” Ze draagt een camelkleurig truitje, een mooi exemplaar, dat is het … [Lees meer...]

Verzorgd!

Gisteren gebeurde het zomaar. Het moest even snel, de auto in, naar de bouwmarkt. De verf waarmee ik de muren in mijn atelier had geschilderd was voortijdig op. Of het een kwestie van inschatten is, of dat de muren meer verf opnemen, dat laat ik even in het midden. Ook nog wat krap in tijd, allemaal van die factoren die misschien iets kunnen vergoeilijken. Maar dat ik mezelf zie lopen in het … [Lees meer...]

Boven het maaiveld……

Wat als Trijntje Oosterhuis toch gewoon haar kont tegen de krib had gegooid? De commentaren van al die experts links had laten liggen en die geweldige bühnejurk wel had aangetrokken. Ze zou zeker de sterren van de hemel hebben gezongen. En wellicht wel gewonnen. Toegegeven, ik zou willen dat ik zo'n scherpe jurk voor haar had bedacht. En als die minister nu eens niet voor dat veilige zwarte … [Lees meer...]

de dag van de rok

Ik weet niet exact wanneer ik het dit jaar weer opnieuw hoorde, het gonsde op de sociale media, de weerberichten. Het is vandaag weer rokjesdag. De eerste dag waarop vrouwen opeens massaal zin hebben om een korter rokje te dragen, gezien het weerbeeld ook nog eens zonder panty’s. Door een column van Martin Bril werd dit fenomeen in 1996 nog eens extra bekend. Hoewel het vroeger zomaar spontaan op … [Lees meer...]

Classy klassiek

“Hè nee….. doe maar niet, dat is veel te klassiek voor mij.” Zo’n opmerking die uit de grond van haar hart komt. Ik ben met een vriendin op pad, even de stad in. Uitgebreid bijpraten, nieuwe winterkleren bekijken en een beetje grazen door de rekken van een paar leuke winkels. Misschien wat passen, misschien iets aanschaffen. Voor mezelf kijken naar een nieuw overhemd, en wellicht voor haar ook een … [Lees meer...]

Hoog bezoek!

Daar staat ze, haar bedrijf heeft een uitbreiding ondergaan. Een ander pand, meer ruimte voor groei in werkzaamheden en personeel. Nog beter georganiseerd kan ze verder bouwen aan het succes. Om het ritueel van de verhuizing kracht bij te zetten heeft ze een festiviteit georganiseerd zodat de opening van een nieuwe periode wordt ingeluid. Als gastvrouw is ze duidelijk zichtbaar in een opvallend … [Lees meer...]

De imageconsultant en de coupeur

Jaren geleden ontmoette de coupeur haar voor het eerst bij een opticien. Een eerder gekochte bril die moest worden bijgesteld en al wachtend een gesprek beginnen. Even praten over het mooiste vak en visitekaartjes uitgewisseld. Imageprofessional; zo stond op haar kaartje gedrukt. Hij was nog werkzaam in de confectie-industrie waar zijn kijk op collecties, details, materialen en kleur nog meer … [Lees meer...]