Meer over Chris

Maatkleding kent veel facetten, mogelijkheden en prijzen. Kleding wordt al zo genoemd wanneer een broek op lengte is gemaakt. Of het jasje waarvan de kraag is geknepen of de mouwen zijn ingekort.

Een lichaam is complex, want geen enkele ronding is gelijk.

Naast maatkleding bestaat er de mogelijkheid tot maatconfectie, kleding die aan de hand van vooraf doorgegeven correcties in het buitenland wordt geproduceerd. Het interpreteren van die correcties is een vak apart. Een lichaam is complex, geen enkele ronding is gelijk. Zo is het ook met materialen en hoe het verwerkt wordt. De fascinatie van Chris zit in het creëren van de ultieme combinatie van mens en materiaal, vooral wanneer de drager wat groter of kleiner is.

Het ervaren en voelen van maatwerk is prettig, maar zien wat écht maatwerk voor je kan doen is iets anders. Niet alleen qua pasvorm, maar vanwege ruimte en details op de juiste plaats, waardoor zijn pak het ideale lijf creëert en haar jurk zorgt voor een mooi silhouet.

Juist voor dat ene speciale moment.

Slanker eruit zien in materialen welke afkleden, stralend door de kleur en de uitstraling van het materiaal. Kleding die professionaliteit benadrukt en het gewenste uurloon zonder woorden weerspiegelt. Of juist voor dat ene speciale moment wat door een mooie outfit wordt ingelijst.

Zakelijk of bij een festiviteit, is maatkleding een compliment en comfort voor jezelf. Dankzij het ultieme, speciaal gemaakte kledingstuk wat de persoonlijkheid voor die gelegenheid reflecteert. En dat is terug te zien in Chris’ liefhebberij voor materialen en zijn gevoel voor kleur en vorm.

kleuren

Een greep uit de inspiratiebronnen van Chris Ezerman.

De achtergrond van zijn werkzaamheden in het verleden is divers, beginnend op de snijtafel bij een uniformenleverancier en naderhand met digitaal getekende patronen voor damesconfectie en uniformkleding. Continu bijscholen in patroontekenen en verwerkingstechnieken, stoffen en hun eigenschappen en hoe kleur bepaalde effecten kan onderstrepen. Een ander aspect van zijn ervaring is het adviseren van klanten bij maatkleding.

En dan zijn er de activiteiten in de branchevereniging waar hij showstukken voor wedstrijden maakt om zijn eigen werkniveau telkens op een hoger plan te krijgen. Deelname aan internationale kleermakerscongressen waar zijn kleding werd getoond en aan de andere kant zijn kritisch oog om voor dit plankier te mogen jureren. Naast zijn werk voor eigen klanten doet Chris ook uitvoerend werk voor Couturiers in Nederland. Ook maakt hij kleding wanneer je aan een rolstoel gekluisterd zit, en is er de samenwerking met een kostuumontwerpster van theaterkleding.

logomeestercoupeurHet doorgeven van zijn kennis en ervaringen is ook aan de orde. Een kritische kijk op kleding maken bespreken in de coachingstrajecten voor kleermakers. Een adviesfunctie van ROC Mondriaan waar studenten in de richting Mode en Handel worden klaargestoomd voor de praktijk. Net als het doceren van het vak aan de Meesteropleiding Coupeur in Amsterdam, een opleiding die het hiaat in vraag en aanbod overbrugt voor theaterkleding, couture en kleermakerstechnieken die op een ROC niet aan bod komen.

Workshops over kleur, matchfixing en het mysterie van zwart.

Ook in zijn eigen atelier worden workshops gegeven, over het doorgeven van het vak, over kleuren, over het gebruik van kleding ten behoeve van zichtbaarheid en presentatie, en over het mysterie van zwart. Zomaar wat voorbeelden van activiteiten die steeds weer een nieuwe vorm en verdieping krijgen.

Neem vrijblijvend contact op.